Met Christel In Zee

Ben ik de coach die jij zoekt?

De allerbelangrijkste vraag om jezelf te stellen wanneer je overweegt om met een coach, counselor of therapeut in zee te gaan is: “Voelt dit goed?”

Als het goed klikt tussen jou en je coach, voel je je op je gemak tijdens de gesprekken en je hebt er vertrouwen in dat deze persoon je kan helpen met jouw probleem. 

Dat kan je natuurlijk het beste beoordelen wanneer je elkaar een keer hebt ontmoet bij een kennismakingsgesprek, waar ik je bij deze graag voor uitnodig! Maar het is ook prettig om meer te weten van de achtergrond, ervaring en opleiding van degene die jij in vertrouwen wilt nemen.

Psychologische Praktijkervaring

In 2019 ben ik officieel mijn huidige praktijk begonnen, maar mijn achtergrond als coach en counselor gaat veel verder terug. 

Mijn vaardigheden als mens en coach komen hoofdzakelijk vanuit ruim 20 jaar ervaring, opgedaan binnen en buiten mijn praktijk, maar ook aan den lijve. 

Vanuit die ervaringen ben ik gespecialiseerd geraakt in het begeleiden van mensen die moeilijkheden ervaren als gevolg van:

– Hooggevoeligheid
– Hoogintelligentie 
– (vermoeden van) ADHD
– (vermoeden van) Autisme 
– Angsten
– Depressie
– Meervoudig posttraumatische stress 

en combinaties van bovenstaande.

Methodes waar ik mee werk, al dan niet in het kader van Het Schip, zijn onder andere:

– Imaginatie (verdiepende visualisatie),
– Cognitieve gedragstherapie,
– NLP,
– Voice dialogue,
– Psychosynthese,
– Tafelopstellingen.

Opleidingen & Werkervaring

Studies

Momenteel volg ik de opleiding tot Integratieve Counselor aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie. 
Tegelijk werk ik aan certificering van mijn eerder als zelfstudie opgedane kennis op het gebied van psychosociale en medische basiskennis (PSBK). 

Eerder heb ik de volgende opleidingen voltooid:

– Meester in de Rechten (Radboud Universiteit)
– Master of Science in General Management (Universiteit Nyenrode)
– Bachelor in Technische Bedrijfskunde (Hogeschool van Amsterdam)

Verder ben ik volledig tweetalig: Nederlands en Engels

Eerdere werkervaring 

In mijn werk als financieel-juridisch consultant en quality manager in de luchtvaartbranche was mijn hoofdtaak het bemiddelen bij conflicten tussen mensen met verschillende culturele achtergronden en vakkundige disciplines. De belangen – dus ook de conflicten – in deze branche lopen hoog op: quality gaat over mensenlevens en financiële bedragen lopen al snel in de miljoenen.  Ik bleek uitermate goed in het vertalen van intenties tussen uiteenlopende partijen, waarbij ik gebruik maakte van mijn interesse voor psychologie en gedragswetenschappen. 

Persoonlijke Achtergrond

Ik ben opgegroeid als enig kind in een ondernemersgezin. Op het oog was mijn jeugd prima, behalve dat ik ontzettend eenzaam was. Een ‘vreemd kind’. Toch, ondanks de dagelijkse pesterijen door kinderen en volwassenen, werd ik door mijn omgeving vooral gezien als een drukke kwebbelkous die goed kon leren.

Op mijn 8e verhuisden we van Amsterdam naar Limburg. Ik raakte totaal ontheemd, maar mijn ouder waren met het familiebedrijf bezig. Ik werd toen voor het eerst depressief: niemand die dat merkte. En ik? Ik wist niet beter dan dat het allemaal normaal was.

10 jaar later werd ik voor het eerst suïcidaal. Dat is niet normaal, dat snapte zelfs ik. In de ruim 15 jaar die daarop volgen zocht ik hulp bij 15 therapeuten en meerdere coaches. Even zoveel verschillende vormen van therapie. Zelfs medicatie deed te weinig. 

Uiteindelijk heb ik het het heft zelf in handen genomen en “Het Schip In Je Hoofd” ontwikkeld om te herstellen. 

Aan de hand van het Schip kwam naar voren dat de depressies en angsten symptomen van C-PTSD (complex post traumatisch stressstoornis) waren, geen aandoeningen op zich. Geen wonder dus dat de behandelingen die daarop gericht waren onvoldoende effect hadden. Ik was dus niet ‘hopeloos kapot’ en ook niet ‘krankzinnig’, zoals ik lang heb dacht.

Wat ik wel bleek te zijn? Hoog-intelligent met ADHD. Net als mijn tienerzoon en mijn echtgenoot!  

Vragen? Herkenning?

Wat begon als een manier om voor mij de dag door te komen, groeide uit tot een methode die inmiddels mensen van over de hele wereld heeft geholpen, door heel Europa en van Californië tot Kazachstan. Want uiteindelijk zijn we allemaal mensen die bij tijd en wijle worstelen met hetzelfde soort problemen.  

Wil je meer weten, over het Schip, over coaching, of over hoe mijn ervaring jou zou kunnen helpen?  Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Graag tot snel!