Hoe Werkt Een Gesprek?

Een afspraak voor een coachingsgesprek is precies dat, een gesprek. Alsof je bij iemand op de koffie gaat, maar dan om te praten over diepere zaken dan de hond van de buren.

Een gesprek duurt zolang als het duurt, al komen de meeste gesprekken na zo’n 1,5 à 2 uur van zelf tot een natuurlijk einde. Ik let dan ook niet heel strak op de tijd, en ik plan afspraken met veel tussenruimte. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je onderbroken wordt als het wat uitloopt.

Wat we gaan doen

  • Praten en luisteren: Lekker ontspannen, in een huiselijke omgeving.
  • Visualisaties: “Doe je ogen dicht en stel je voor”. Het is echt niet meer dan dat. Je kunt ook de “ankers” gebruiken: plaatjes die je helpen concentreren op je Karakters.
  • Meditatie: Soms stel ik voor een geleide meditatie te doen, maar altijd in overleg met jou. Niets moet. Als je juist graag met meditaties werkt, vraag er gerust om.
Tijdens een gesprek kun je ook de ankers gebruiken om je te concentreren.
Ankers (c) Ship Psychology Coaching

Huiselijke Sfeer

Ik weet vanuit ervaring hoe belangrijk het is om je ergens veilig te voelen, juist wanneer je dingen deelt die je erg aan het hart gaan. En hoe stijlvol een praktijkruimte ook is aangekleed, het blijft toch een onpersoonlijk kantoor.

Daarom heb ik bewust gekozen om te werken in een huiselijke sfeer. Als je naar mij komt voor een gesprek, zitten we gewoon in de woonkamer of op het terras met een lekkere kop koffie of thee. Wil je liever wat wandelen, dan is daar ook ruimte voor.

Mijn ruime woonkamer heeft verschillende comfortabele zithoeken.

Wanneer naar Eindhoven reizen geen optie is, bijv. omdat je je buiten je eigen omgeving echt niet veilig voelt, dan kan de drempel om hulp te vragen heel groot zijn. Ik heb hier zelf mee geworsteld, en ik wil jou hier graag in tegemoet komen. Als het nodig is en het ligt binnen mijn mogelijkheden, dan kom ik met liefde naar jou toe.

Praktische Afspraken

Bij samen werken horen ook praktische afspraken rondom wederzijdse rechten, plichten en bescherming van privacy. Daarvoor sluiten we een behandelcontract af. Daarin staan de details van wat er hebben afgesproken, boven op de Algemene Voorwaarden. Klik hier om die alvast te lezen.   

Wat we zeker NIET gaan doen

Als je in je zoektocht naar een oplossing eerder vervelende ervaringen hebt gehad, kan het een geruststelling zijn om te weten dat je niets te maken gaat krijgen met dingen als:

  • Geforceerde regressies. Het kan soms nodig zijn (erg) nare herinneringen te benoemen, maar jij bepaalt hoe diep je daarop in wilt gaan.
  • Hypnose. Dit is niet aan de orde. Jij hebt altijd volledige controle over jezelf, ook in meditatieve staat.
  • Uitgebreid aanraken. Geen enkel deel van mijn methode vereist aanraking. Als je troost wilt , geef ik je die, maar jij stelt de grens.

Als tijdens een gesprek iets je niet helemaal lekker zit, letterlijk of figuurlijk, mag je dat altijd zeggen. Het belangrijkste is dat jij je veilig en comfortabel voelt.