Wat Doet De Ship Psychology Methode?

We kennen allemaal dat nare gevoel van ‘vastzitten’. In ons werk, onze studie, ons dagelijks leven en het leven in het algemeen, er zit maar geen schot in. Wat we willen krijgen we niet gedaan, wat we moeten doen willen we niet, en onderwijl worden we belaagd door negatieve gedachtes en verwijten naar onszelf. Dag na dag drukt de spanning en frustratie ons nog dieper in het gat van moedeloosheid.

Op het Schip laat die stress zich vertalen als een bemanning die wantrouwig is jegens elkaar. Ze werken niet langer samen, maar juist tegen elkaar. Soms nemen ze taken op zich waar ze de vaardigheden niet voor hebben: een Bootsman die beslissingen neemt zonder het overzicht te hebben, of een Kapitein die het Schip met pure wilskracht aandrijft. Het lukt misschien wel, maar het kost ontzettend veel energie: ze zijn van zichzelf vervreemd geraakt.

Ship Psychology methode helpt als een Schip van zichzelf vervreemd is geraakt.
Foto: Vincent Bozzo @ Flickr

We merken die vervreemding als een constant gevoel van onbehagen, van buitengesloten zijn, van nergens thuishoren. Vaak jarenlang. Soms gaat dat gevoel vanzelf weg, maar bij veel mensen versterkt het zichzelf beetje bij beetje. Zo kan een onbestemd onbehagen uitgroeien tot angststoornissen, fysieke klachten, oververmoeidheid en burn-out, depressie, en zelfs zelfmoord.

Pak Je Leven Terug!

Ik help jouw bemanning om elkaar weer te vinden, zodat je het contact met alle delen van jezelf kan herstellen. Jouw gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen gaat snel groeien met dat jouw Schip weer leert samenwerken met elkaar. Bij veel klanten wordt die verbetering al merkbaar na het eerste gesprek.

Ben je klaar om de stap te nemen?

Lindsey’s verhaal:
“Ik heb al heel lang een chronisch gebrek aan energie. De dag doorkomen zonder tussendoor te slapen is moeilijk, en ’s avonds ben ik uitgeput. Met het Schip hebben we onderzocht waar dat energielek zit, en wat bleek: het continue getouwtrek in mijn hoofd kost me veel meer dan ik dacht.

Ik heb geleerd mijn Karakters beter in balans te brengen, waardoor minder energie verloren gaat. Hierdoor heb ik ook geleerd meer op mijzelf te vertrouwen. Met drie gesprekken had ik al meer rust in mijn gedachtes, waardoor ik eindelijk weer energie heb om dingen te doen die voor mij belangrijk zijn, zoals mijn bedrijf opbouwen!”

Voor Wie Werkt Het?

Je hoeft niet getraumatiseerd te zijn om ‘vast’ te zitten in jezelf. Het kan iedereen overkomen, door uiteenlopende omstandigheden. Misschien worstel je met:  

  • je niet begrepen voelen door je partner, je collega’s of je therapeut;
  • het gevoel dat je niet goed/mooi/slim/aardig genoeg bent;
  • wel willen, maar niet doen (zelf-sabotage);
  • oude overtuigingen die je maar niet los kunt laten;
  • je continu opgejaagd en gestrest voelen.

Als dit soort gevoelens herkenbaar voor je zijn, kan de Ship Psychology methode een manier zijn om hiervan los te komen.

In Het Bijzonder: Herstellen Van Mishandeling

Oorspronkelijk zijn het Schip en de Ship Psychology methode ontworpen als hulpmiddel bij herstel van emotioneel trauma, en veel van mijn klanten zijn, net als ikzelf, een verleden emotioneel en/of fysiek mishandeld of verwaarloosd.

Met de Ship Psychology methode leer je hoe werken met je Schip je kan helpen herstellen. Niet alleen tijdens je Route bij mij , maar juist om ook de uitdagingen die je in de toekomst tegenkomt aan te kunnen. Zelfstandig en zonder daarbij van iemand anders afhankelijk te zijn.

Dat gun ik jou van harte!