Spoedroute: “Soepel Door De Storm”

Als je in een acute crisis zit, of als je bang bent jezelf of anderen iets aan te doen: bel 112.

Je bent op zoek naar hulp, naar iemand die naar je luistert. Officiële instanties zeggen niets voor je te kunnen doen of zetten je op een maandenlange wachtlijst, want je situatie is niet spoedeisend of levensbedreigend. Maar jouw emmertje loopt nu over.

Voor die situaties is deze speciale Route.

Vastzitten tussen wal en schip

Ik geloof dat jouw situatie niet acuut gevaarlijk hoeft te zijn om je tot wanhoop te drijven.

Als het dag na dag steeds een beetje slechter gaat – met jou, op je werk, binnen je gezin – en je niet weet waarom, is het normaal dat je niet meteen ingrijpt. Zwijgen aan de ontbijttafel, knallende ruzies met collega’s. Je wilt het wel veranderen, maar hoe moet dat als je niet begrijpt wat er speelt?

Dus je kijkt het nog even aan, tegen beter weten in hopend dat iemand anders ingrijpt of het probleem zich vanzelf oplost. Op dit punt hulp vragen komt niet bij ons op. Je weet niet eens zeker wat het probleem is of waar het zit. Maar het wringt wel. Het maakt je ongemakkelijk, angstig en onzeker.

Zulke onderhuidse wanhoop is als het water in dat spreekwoordelijke emmertje: je kan ontzettend veel hebben, tot de emmer ineens overloopt. Dan is er plotseling wél een duidelijke crisis, maar kan niemand nog iets doen behalve dweilen. Of erger: scherven rapen van iets dat onherstelbaar kapot is gegaan.

Een doortastende, praktische aanpak kan dan helpen om scherven te voorkomen.

Snel hulp bij zwaar weer

Als je van deze Route gebruik wilt maken, bel me met je vraag. Dan kan ik je meteen vertellen wat ik voor je kan betekenen en vragen die je hebt beantwoorden. Indien je dan kiest om met de Route te beginnen, kunnen we vervolgens snel schakelen.

Wat we gaan doen is:

  • Direct een afspraak plannen op zo kort mogelijke termijn, zodat jij je hart kan luchten. Het is moeilijk om helder te denken en te voelen als we vol opgekropte frustraties, angst, woede en wanhoop zitten, dus die mogen eerst uitgesproken worden;
  • Het probleem in kaart brengen, zodat duidelijk wordt welke omstandigheden en gedragspatronen (ongeachte van wie) bijdragen aan het escaleren van de situatie;
  • Aan de hand van die patronen kijken wat jij (en wellicht welwillende medestanders) kunt doen om de situatie te stabiliseren;
  • Bekijken wat er nodig is om tot een structurele oplossing te komen. Die oplossing kan bij jou liggen, doordat je bewuster wordt van je eigen gedrag of doordat je leert herkennen hoe je beter kan reageren op een ander. De oplossing kan ook liggen in de omgeving of een verandering in de omstandigheden.

Het is nooit uitgesloten dat (op termijn) hulp van buiten alsnog noodzakelijk is, maar in mijn ervaring kunnen veel nijpende situaties stabiliseren en verbeteren met een goede dosis begrip – voor onszelf en voor elkaar

Duur & Kosten

De “Soepel Door De Storm” Route duurt 1 maand en kost € 699.

Je ontvangt:

  • Direct een afspraak op zo kort mogelijke termijn (ook buiten kantooruren);
  • 6 gesprekken van ca. 1,5 uur;
  • uitleg over het Schip Model en hoe het toe te passen op jouw situatie;
  • praktische handvatten die je meteen kan inzetten om de situatie het hoofd te kunnen bieden;
  • het “Trossen Los” Pakket met materiaal om direct, maar ook na de Route, met het Schip te werken;
  • mogelijkheid voor gratis telefoonconsulten, mocht je tussen de gesprekken door ergens tegenaan lopen.

Op een druilerige zondagmiddag belde Herman op:

“Mijn zoon worstelde al een tijd met faalangst die ik niet kon plaatsen. Toen ik doorkreeg dat mijn felle reacties op zijn angst het juist erger maakten, begreep ik dat het probleem bij mij zat. Ik wilde daar zo snel mogelijk wat aan doen, om te voorkomen dat de relatie met mijn zoon verder zou verslechteren. Zo kwam ik bij Christel terecht.

Christel was in staat om met een paar gerichte vragen door te dringen tot de oorzaak van mijn houding ten opzichte van mijn zoon. Aan de hand van Het Schip leerde ze mij te herkennen welke emoties, wensen en gedachten met elkaar strijden.

Omdat ik nu veel beter mijn eigen drijfveren in balans kan brengen, haal ik niet meer onverwacht venijnig uit naar mijn zoon. Daarmee is het acute probleem opgelost en met deze nieuwe inzichten kan ik nu zelfstandig verder met het aanpakken van de onderliggende oorzaken.”

Is dit de hulp die je zoekt? Klik dan op de knop om direct contact op te nemen:

handtekening Intense Route Snel Hulp Soepel Door De Storm